2009.03.31. 11:52 Sávos

A Magyar Telekom bejelentette, hogy már csak 1-2 hónapot kell várni az első optikai internethozzáférésekre. Na, ez forradalom!

Alig felejtettük el, hogy a kormány Nemzeti Digitális Közműről álmodott, máris megvan az első jótékony hatása a tervnek. A Magyar Telekom bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik új FTTH (fiber-to-the-home) szolgáltatása: a szerencsés városok lakói egészen a lakásukig tartó üvegszálas, 50 Mbps-os internetkapcsolatra fizethetnek elő. Persze a MT óvatos duhaj, és nem ad annyit, amennyit technikailag lehetne (mondjuk Koreában), olyannyira, hogy még az FTTH esetében komédiába illő 5 Mbps-os csomagot is kínálnak, adatkorláttal megfejelve. Bár nem tudható még, hogy mennyiért - de a jelentős felár borítékolható, mert ha nincs verseny, érhető, hogy annyiért adják, amennyiért csak szeretnék (az olyan-keveset-amennyit-csak-lehet-et). 

Mivel az elkövetkező egy évben nem várható, hogy a mindenkori magyar kormányoknak lesz ideje és energiája a területtel foglalkozni, a feltételek se fognak változni, aztán később lehetséges, hogy az NHH az ADSL- és kábelhozzáférések mintájára lenyomhatja az árakat és fel a minőséget.

De még így is: éljen!  

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr591037180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása